Sunday, September 04, 2011

Masa itu berlalu..

Bismillah...

Masa itu berlalu terlalu cepat.. rupa-rupanya mau setahun sudah aku bekerja.. Aku start bekerja pada 19/10/10.. hari ni sudah masuk 4/9/11.. sebulan lebih jak lagi aku akan berumur satu tahun sebagai seorang Doktor.. Banyak suka dan duka yang sangat mengajar erti kehidupan..

Bermasyarakat... bersosial... dan bermacam-macam jenis ber lagi sudah diterokai.. ada yang manis.. ada yang masam.. ada yang pahit.. dan juga ada yang payau.. bermacam jenis manusia aku jumpa.. dan sudah pasti bermacam jugaklah gelagat yang kutemui.. ada yang periang.. ada yang pemarah.. ada yang tidak kisah.. ada yang lebih-lebih kisah.. sampai kadang-kadang diri jadi takut dan adakalanya diri jadi geli geleman.. hehe..

Humm.. Ramadhan baru sahaja meninggalkan kita.. Sebulan rasanya macam sehari.. baru sahaja hari itu aku berniat puasa di satu ramadhan.. hari ini sudah berada di 6 Syawal.. Malam ni akan berniat pulak berpuasa untuk puasa Syawal.. Cepat sangat kan masa berlalu.. Terlalu cepat.. keterlaluan yang amat sangat.. hehe..

Hari ini aku sudah 26 tahun.. MasyaAllah.. Tua sudah aku rupanya.. aku ingat lagi ketika aku berumur 6 tahun.. time tu di tadika.. cikgu aku tanya.. "murid-murid.... kita berada di tahun berapa ?? " lalu kami sama-sama menjawab dengan penuh semangatnya.... " TAHUN 1991 cikgu... "

1991 - 2011.. 20 tahun sudah benda-benda tu berlaku... namun ianya masih segar dalam ingatan..

Hari ini.. adalah pencorak hari yang akan datang... Kalau hari ini baik.. InsyaAllah masa akan datang pun akan jadi baik... tapi kalau hari ini tidak jugak berubah.. masih di takuk yang lama.. masa hadapan mungkin akan baik jugak... cuma tidak akan secemerlang yang diharapkan...

apa sebenarnya Tujuan hidup ?? itu adalah persoalan yang wajib kita jawab.. Kenapa perlu hidup .. ?? Selepas mati nanti.. apa yang akan berlaku ?

adakah kekayaan yang ingin dicapai ?? atau pangkat dan kedudukan.. ?? ataupun kebanggaan ? humm...

3 tahun lagi akan masuk umur 30 tahun... Ya Allah.. Uishhh... jangan baaa.. Tua betul tuh... Aisemeen... mau lari pun.. ndak dapat... Umur tetap akan meningkat... MATI tetap akan datang.. ada seorang ustaz cakap... Kita ni adalah calon-calon AHLI KUBUR... mau ndak mau... kita pasti akan jadi AHLI KUBUR...

Allah... Hummm

Oklah setakat ini sahaja kali nih... Malam ni kerja malam... 10 pm - 1 pm besok... WIsh me luck... semoga malam ni ada manfaat buat kita semua... semoga malam ni akan mendatangkan kasih sayang Allah.. semoga malam nih.... ada benda yang boleh menyentuh hati.. Semoga malam nih.. lebih baik dari malam semalam..

Andai ada kesalahan.. sudilah maafkan diri ini... Selamat hari raya Aidilfitri buat semua... Maaf zahir dan Batin...

Seeru Alaa barakatillaH...

Dr AFiFi SaiF..
HosP TawaU..

0 comments: