Monday, February 09, 2009

Study laGi


Study aa?? heMM... Sekrg aku ni tengah cycle TraumatoloGY.. Science that study bouT any injuries, eg fractures, dislocation, wound etc.. Prophylaxis, and their treatment. Syok gak bila study benda nih... lagi-lagi bila dapat cikgu yang best.. Hihi..

Cikgu ni naMa Alexander.. Umo dalam lingkungan 50-an.. Nampak gak laa cikgu ni tua.. antara panggilan orang terhadap cikgu ni.. Cikgu Mc-Donald.. Cikgu Coins.. Cikgu Setem.. Hihi... ni kawan-kawan laa nih panggil camni.. kih2..

"Cikgu ko mana satu?? KObeks ke?? " Si peroz tye..

"Bukanlaa... yang sorang lagi tuh.. yang tua-tua ckit tuh.. Alexander.."

"Cikgu Mc-Donald aa??? "

Time tu aku terbayang PatunG pakcik Mc-D kt KLIA dekat-dekat ngan pelepasan antarabangsa kat tingkat 3 kot tu kalo x silap. Alaa... Suma tau juga baa kan.. HiHi..

"aa laa... Yang tu laa.. Cikgu Mc-D"

Cikgu ni memang sangat-sangat energetic dan bersemangat. Mula kelas pkul 1230 ptg then xde rehat pun sampai pkul 3 lebih... Jlan teruih... tapi x terasa laa panjangnya tu.. psl cikgu ni ajar sambil-smbil wat lawak.. HiHi...

Esok akan bincang pasal Fracture or Upper extrimitieS.. tadi g tengok PatienT.. n esok kitaorg akn g jumpa laa patienT tu n kena wat Case reporT... Patient yang aku dapaT, sorg makciK yang patah kaki.. tapi dah buat operation laa.. esok kena jumpa laa makcik ni.. Praba (Classmate aku laa) plak kena Pakcik Garang n SeriuS... HiHi.. x senyum pun pakcik tu tadi.. mcm nak marah-marah je.. Reaksi si Praba berubaH... aku tergelak seketika.. hIhIHi.. tapi praba ok je.. Russian Dia HebaT.. kat kelas kalo russian.. dia no 1 laa..

Adoiiiss.. aku x call rumah lagi.. kena call kot dalam minggu nih.. lame dah aku x call.. last call rumah 2 minggu lalu kot.. aa.... esok au lusa laa g call.. alaa... call guna ItalkBuddy je pon.. hari tu mama topupkan 10 ringgiT.. seposeN seminit call dari sini.. so mksudnya 10 ringgit boleh call dalam sejam lebih laa.. Murah n menyenangkaN..

banyak gak kerja yang terbiar x berusik nih.. adoi.. kadang-kadang rasa lemah n xde kekuatan.. Astaghfirullah.. Astaghfirullah halAzeem...

Hari tu chat ngan Cik Raihan.. kawan matriks labuan dulu laa.. sekrg Final year medic Malaysia.. dia ni pun mcm ustazah2 gak.. So boleh laa dua kerja dalam satu masa..... Dr n Ustazah.. HiHi... Cik rehan suh aku dgr satu lagu nih.. Ape aa tajuknye.. tapi lagu hijjaz laa.. Sedap gak lagu tu... lagu tu lebih berunsurkan kembali kepada Jalan Tuhan.. Tapi kan....... rentak Nasyid tu kurang sedih sikit laa... Aku pun x tau nape.. maybe aku je kot yang kurang SensitiVe.. Hihi...

Sekrg ni tgh dgr laGu Opick & Amanda - SedekaH.. OK gak laa.. Lirik lagu besa-besa je... boleh laa... but i like its rythm.. Sedap eh suara n muzik lagu Nih... Modern n ceria.. lagi-lagi suara si opick ni pun aku minat gak.. bagi aku suara dia ni commercial ckit laa.. ala-ala Kumpln ungu gak...

dah la wei.... kena smbung study dulu.. igtkan nak wat artikel yang berunsur nachat ckit... tapi mood teda laa sekrg nih... esok laa...

Astaghfirullah.... Banyakkan istighfar.. Astaghfirullah.... Banyaknya dosa... X penah puas diri ni melakukan maksiat n langgar perintah Allah.. Astaghfirullah....

oklaa.... Jalan Dulu.. esok2 laa Update balik... ok ChoW...

1 comments:

Srikandi said...

ya, lagu opick best2.. saya suka. dengarlah lagu rapuh. best :D ok2.. study2.. :)