Monday, December 22, 2008

SpaGeti BuaT adiKkU



Spageti c OrigaNo?? HeHeh... ni baru 2nd tiMe aku masaK spagetI.. hari Sabtu baru Ni.. SedaP eh.. haha.. Saja jak letaK cni.. Tunjuk ngan Adik-Adik di rumaH.. Izat, Ela, Ika, Ipa.. hihi.... Abg msak simple2 jak ni... diet kan sekrg... HaHaHa...



NI daPur Rumah AbanG.. Kemas kaN?? HiHiHi.. besaalaa... HaHa

Ni pun tmpaT yang saMA laa...


Haa.. ni spageTi yg SdaH siaP.. tapi sbluM masuK oveN.. yang kuniNg2 tu cheese..


HaHa.. Nampak mcaM terbakaR jak.. ni lepaS masuk oveN.. tapi kan.. ndak tau laa cmna mau cairkan cheese dia tu... nnti laa abg cari2 petua2.. hihi


yg ni Di ruang Tamu rumaH abanG.. McaM Hotel Laa plaK... Cntik kaN?? HeHe


Yaaa... besedia uNtuk MAkaN... actuallY banyaK sgt Mee spageTinya Tu.. taPI ndak pa laa.. makN jaK laa... HiHi.. sedap jugak kan..


Habesss..... kenyanG.. pasTu abg tetiDur teruS... tetidur Dengan NikmaT sedapNya spageti yg Abg buat Ni.. HeHehE...

7 comments:

khairaummah said...

lain kali parut dulu cheese tuh...pakai la cheese yg sdia parut tuh....^_^

Ibnu Saif said...

HeHe.. paRut?? cmna mau Parut cheese tu?? lembek jak... parut pakai apa eh?? sy pkai pisau jak potong.. adoilaa..

khairaummah said...

cheese grater ada bah...adoi...

Ibnu Saif said...

yakaa... adoi... teda laa bnda tu di rumah sy nih... kal omasak dulu cheese tu.. cairkan dulu.. bulih ka..? lepas cairkan bru tuang di spageti tu.. then masuk dlm oven..?? HiHi... dr hr tu trfkir.. cuma belum test lagi.. hihi..

khairaummah said...

:> nda payahla masuk oven lagi kalau gitu. tuang ja cheese yg sudah cair tu atas spageti yg sudah masak. siap! ^_^

Ibnu Saif said...

haha.. ada lagi cara len... rasanya sy kena pakai cheese yang mahal ckit tau... cheese yg sy pakai ni murah pya.. 4 Griv lebih jaK.. haha.. Mael laa ckP yg cheese Ni sedaP.. so SY beli laa.. tapi mmg sedap laa cheese nih..

Cuma we (hazwan) ckp camtu laa... pkai cheese yg standard ckit.. haha.. adoi... kalo sy pakai cheese yang hrga 50 griv tu cmna?? ok ka?? hehe..

Cheese plak jadi topik nih.. kih3..

c's radin said...

tuh gne cheese bse yang makan dgn roti selalu tuh ke?

ad bbrp jns cheese.. cheese yg bleh makan trs tuh, xigt lak nmenye.. cream cheese utk cheese cake.. mozzarella cheese utk mskn2 cm spagetti cheese n pizza.. tabur je.. mmg cair afta dibakar cm yg kte beli kat kedai.. try dis out ye..